• ШИТАКЕ 50 гр. дехидрирано на ниска температура, во прашок

  Продава: biomarel

  Се користи како додаток во секоја храна, пр.: смути, јогурт, супа, готвена храна, разни сосови итн. Се става пред да биде готова храната. (без да се изложува на висока температура). Дозирање: 2 до 6 гр. Дневно. (1 кафено лажиче=1,5-2гр.). Уживајте во способностите на нашиот Самураи Шитаке. “Shiitake” – Lentinula edodes e печурка од далечниот исток, со извонреден префинет и богат вкус, богата со протеини, витамини, амино киселини, диететски влакна и минерали. Има голема нутритивна вредност, малку калории, а масти скоро да нема. Медицинскиот ефект рефлектиран во антиканцерогените и антивирусните ефекти се должи на полисахаридот Lentinan. Лентинанот иницира создавање на Interferon; (супстанции со антивирусно дејство) и активирање на T-Killer” и T-Helper клетките на штитната жлезда. Како резултат на делуванјето на аминокиселината “Eritadine” има големо антилипидно дејство.

  400.00 ден480.00 ден
 • Пакет од 2 две парчиња ШИТАКЕ 100 гр. во прашок

  Продава: biomarel

  Се користи како додаток во секоја храна, пр.: смути, јогурт, супа, готвена храна, разни сосови итн. Се става пред да биде готова храната. (без да се изложува на висока температура). Дозирање: 2 до 6 гр. Дневно. (1 кафено лажиче=1,5-2гр.). Уживајте во способностите на нашиот Самураи Шитаке. “Shiitake” – Lentinula edodes e печурка од далечниот исток, со извонреден префинет и богат вкус, богата со протеини, витамини, амино киселини, диететски влакна и минерали. Има голема нутритивна вредност, малку калории, а масти скоро да нема. Медицинскиот ефект рефлектиран во антиканцерогените и антивирусните ефекти се должи на полисахаридот Lentinan. Лентинанот иницира создавање на Interferon; (супстанции со антивирусно дејство) и активирање на T-Killer” и T-Helper клетките на штитната жлезда. Како резултат на делуванјето на аминокиселината “Eritadine” има големо антилипидно дејство.

  700.00 ден800.00 ден

продукти